Şirketler, büyük organizasyonlar ve ekipler… Hepsi birbirinden eşsiz ve hepsinin ihtiyaçları çok farklı. Kurumunuzdaki tüm değişiklikler, çalışanlar tarafından her zaman fark edilir ve değerlendilir. Yöneticiler, çalışanların ihtiyaçlarını doğru bir şekilde analiz edip tahmin edebiliyorsa, ofis ortamını daha üretken hale getirmek, kariyer gelişimini iyileştirmek ve insan kaynakları süreçlerini uygulamak çok daha kolay hale gelir. Günümüzün hızlı dünyası, İK’da radikal değişikliklere kapı açıyor. Bu yazımızda İK'da 3 değerli yaklaşıma değineceğiz.
Çalışanların, kuruma bağlı olması OUT! Şimdi artık, çalışanların kurumda yaşadıkları deneyimden memnun kalması IN! Deneyim her şeydir. Çalışanlarınızın, birlikte, üretken ve kendine has bir sistem haline olması ve bu deneyimi yaşamaktan memnun olması bugün artık her şeyin cevabı. Yaşadığı deneyimden memnun olmayan iyi bir çalışanınızı kaybetmek istemezsiniz, değil mi? O zaman ona sunduğunuz deneyimlere yeniden göz atın. Çalışanlarınızın ofisle ilgili tüm deneyimlerinin, hafta sonu işi özleyecek seviyeye gelmesine sebep olacağınız ve Pazartesi Sendromunu lugattan sileceğinizi düşünün.
Patika, hiç de yol olmayan bir yerin yola dönüşmesi anlamına da gelen bir kelime. Aslında doğal olarak işlevsel. İK süreçlerinde ise, bir süredir yerleşmiş olan yeni ve adı konulmamış dijital bürokrasinin biraz daha yıkılma zamanı. Kimse bürokratik süreçlere dahil olmak, işi haricindeki şeylerle uğraşmak istemiyor. Daha fazla online çözüm, daha hızlı online çözüm. Patikaları online olarak açabilir, çalışanlarınıza daha işlevsel bir alan sunabilirsiniz. Bu konuda hassas nokta ise, gerçekten bürokrasiyi yıkıyor musunuz, yoksa inşa mı ediyorsunuz...
Çalışanlarınızın, sunduklarınıza kısa sürede uyum gösterip buna alışacaklarını unutmayın. Buradan yola çıkarak taleplerinin karşılanması sürecinde onları da oyuna dahil edin. Hem beceri gelişimi hem de networking için onların da sürece dahil olarak kararlar vermesini ve yollar açmasını sağlayın. Çalışanlarınızı yakından tanımak ve gelecek planlarınızı şekillendirmek için de çok verimli bir deneyim olacaktır.
Bu yaklaşımlar, herkesin daha iyi bir çalışma ortamına sahip olması adına çok değerliler. Şirketler bu yaklaşımları geliştirdikçe, çalışanları da onları ödüllendirecektir.